Omsnoeringsband

Omsnoeringsband

Omsnoeringsmaterialen

Omsnoeringsband PP 5 mm x 6000 m

Vanaf 38,99 euro

Omsnoeringsmaterialen

Omsnoeringsband PP 5 mm x 8000 m

Vanaf 66,99 euro
Vanaf 79,99 euro

Het is belangrijk om een lading op een pallet goed vast te zetten. Dit doe je door gebruik te maken van een omsnoeringsband. Zet je de lading niet of niet goed vast, dan kan de lading op de pallet gaan schuiven tijdens transport. Dit kan natuurlijk grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de verkeersveiligheid, maar ook voor de inhoud van je lading. Om dit te voorkomen is het belangrijk de lading goed vast te zetten op de pallet. Dit kun je dus het beste doen door gebruik te maken van een omsnoeringsband. Het insnoeren van de lading met de band is snel en gemakkelijk te doen. Daarna hoef je je geen zorgen meer te maken dat de lading niet stabiel staat voor transport. Ben je op zoek naar goede kwaliteit omsnoeringsbanden? Dan hoef je niet verder te zoeken, want bij de Luchtkussengigant zit je helemaal goed! Wij hebben twee varianten van de omsnoeringsband in ons assortiment, namelijk de PET variant en de PP variant. Het verschil tussen de twee zit hem met name in de stevigheid van de band. Zo meteen leggen we je daar graag meer over uit en helpen we je met een keuze te maken tussen de twee. Bij ons kun je niet alleen terecht voor een zeer goede kwaliteit omsnoeringsband. Alles waarnaar je op zoek bent op het gebied van verzend- en verpakkingsmaterialen vind je in onze uitgebreide webshop. Dus ook een handige haspelwagen waarin je de omsnoeringsband vast kunt zetten. Maar ook voor hoge kwaliteit port betaald enveloppen, stevige verzenddozen, verhuisfolie, bubbeltjesplastic, golfkarton op rol, schuimfolie, sluitzegels en noem maar op, zit je bij ons goed! Ben je op zoek naar iets specifieks? Of heb je nog vragen over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze producten!

Zo gebruik je een omsnoeringsband

Zodra je meerdere dozen op een pallet zet, zul je direct merken dat de dozen niet stabiel staan. Zelfs als er alleen maar zware voorwerpen in de dozen zitten, kunnen ze nog altijd gemakkelijk omvallen. Met name de bovenste dozen staan niet stabiel en kunnen in hun val de rest van de lading meenemen. Zolang je de pallet met dozen op zijn plek laat staan, is er over het algemeen niet veel aan de hand. Wil je de pallet echter gaan verplaatsen of is de kans groot dat mensen tegen de pallet met dozen aan zullen stoten? Dan is het belangrijk om de dozen vast te zetten. Dit doe je door middel van een omsnoeringsband. De omsnoeringsband stabiliseert de lading en zorgt dat het niet kan omvallen. Onze omsnoeringsband is heel eenvoudig te gebruiken en iedereen kan het. Het enige dat je hoeft te doen is met de band de lading in te snoeren. Doe dit in de volledig lengte en breedte. Vergeet hierbij niet om de pallet mee te nemen. Je snoert de dozen dus als het ware aan elkaar én aan de pallet vast. Als je dit goed hebt gedaan, dan staat de lading stevig vast en kan het niet meer bewegen.  Nu is de lading klaar voor transport! Je zult wel merken dat de omsnoeringsband een scherpe rand heeft. Hieraan kun je je gemakkelijk snijden, maar ook zwakke dozen kunnen snel beschadigd raken. Daarom raden wij altijd aan om de omsnoeringsband in combinatie met een haspelwagen en hoekprofielen te gebruiken. De haspelwagen voorkomt dat je je vingers snijdt aan de band en maakt het gemakkelijker om ladingen in te snoeren. De hoekprofielen zorgen ervoor dat de kartonnen dozen niet beschadigd en daarmee verzwakt raken. Wij raden daarom altijd aan om de omsnoeringsband in combinatie met de haspelwagen en hoekprofielen te gebruiken.

Heb ik een PP of PET omsnoeringsband nodig?

Zoals we eerder al vertelden hebben wij twee soorten omsnoeringsbanden in ons assortiment. De ene is de PP variant en de ander de PET variant. We begrijpen dat het niet voor iedereen duidelijk is wanneer je welk van de variant het beste kunt gebruiken. Daarom leggen wij graag het verschil tussen de twee uit. Laten we beginnen met de PP variant. PP staat voor Polypropyleen, een voordelig soort kunststof. Het is de meest bekende variant van de twee, want je ziet deze omsnoeringsband regelmatig in winkels om producten bij elkaar te houden. Het is een wat dunnere band die je gemakkelijk met de schaar door kunt knippen. Deze PP variant van de omsnoeringsband is daarmee geschikt voor lichte tot middelzware ladingen. De PET variant is daarentegen een stuk steviger. PET staat voor Polyethyleen en is zeer geschikt om zwaardere materialen en dozen mee in te snoeren. Is het jou nog niet duidelijk welke omsnoeringsband jij het beste kunt gebruiken voor je lading? Vraag het gerust aan onze vriendelijke medewerkers van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Omsnoeringsband koop je bij de Luchtkussengigant

Bestel je de omsnoeringsband vóór 15.00 uur? Dan verzenden wij je producten nog dezelfde dag. De meeste producten versturen wij met PostNL. Na verzending ontvang je van ons een track en trace code waarmee jij je bestelling op de voet kunt volgen. Dit geldt niet alleen voor de omsnoeringsband, maar voor vrijwel al onze producten in de webshop. Bij vragen mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij gaan kijken wat we voor je kunnen betekenen!