Welke labelprinter moet ik kopen?

labelprinter

Is jouw kantoor of huishouden chaotisch en onopgeruimd? Of bestaat er vaak twijfel over waar je iets kan terugvinden? Dan is een labelprinter de oplossing voor jou. Met deze printer kun je eenvoudig en snel etiketten en labels uitdraaien. Gebruik deze etiketten vervolgens voor het verzenden van verkochte producten of voor het coördineren van je spullen. Zo krijgt elke lade en kast een eigen bestemming en is het duidelijk waar je wat kunt vinden in je huis of op kantoor.

Waarom heb ik een handige printer nodig?

Een handige printer is onmisbaar in e-commerce. Voor een soepele en snelle verzending van verkochte producten is het namelijk handig dat alle medewerkers toegang hebben tot een printer. Het idee van één centrale printer voor een heel kantoor is ouderwets. Bovendien is het ook niet nodig om een grote gedeelde printer te gebruiken voor het individueel printen van elk label. Voor elke bepaald doel is er een specifiek formaat papier. Labels worden niet op A4-formaat geprint maar hebben een kleiner formaat om zo centraal op verzendverpakkingen te plakken. Verzendbedrijven zoals DHL of PostNL sturen pakketten voor je op naar de klant. Om te weten waar de klant woont is een duidelijk verzend label essentieel.

Een labelprinter of een beletteringssysteem

Op de markt voor particulieren en zakelijke klanten zijn er twee soorten mobiele apparaten verkrijgbaar voor het uitdraaien van labels. Met beletteringssystemen en labelprinters kun je beide eenvoudig stickers, verzend labels en barcodes printen.

Een labelprinter, hoe werkt dat?

Een labelprinter werkt goed om eenvoudig en snel labels kleiner dan A4-formaat uit te draaien. Plaats het apparaat nabij je computer en je hoeft je bureaustoel niet meer te verlaten voor het printen. Verzenden of ordenen van producten gaat zo een stuk sneller. Labelprinters gebruiken zelfklevende etiketten om daarop de ingevoerde teksten te noteren. De printer heeft geen eigen toetsenbord maar dit is ook niet nodig als je het apparaat combineert met een computer.

Een beletteringssysteem, hoe werkt dat?

Een beletteringssysteem is wel degelijk anders dan een labelprinter. Het eerste systeem heeft namelijk een eigen toetsenbord en beperkter in formaat. Een beletteringssysteem kun je daarom makkelijker verplaatsen en met het eigen toetsenbord is het niet meer nodig de printer naast een computer te plaatsen. Het systeem wordt echter ondanks deze voordelen minder gekozen. Het systeem is namelijk een stuk duurder dan de andere opties en het is daardoor vaak niet mogelijk om het systeem ter beschikking te stellen aan iedereen op een kantoor of bij een groot bedrijf. Een labelprinter is voordeliger, net zo makkelijk in gebruik en heeft bovendien alle functies die nodig zijn.

Welke printer heb ik nodig?

Door de verschillende uitvoeringen en mogelijkheden van de mobiele printers is het niet gemakkelijk een keuze te maken. Wij begrijpen dit en leggen je daarom graag uit waar je op moet letten bij de keuze voor een nieuwe printer. Natuurlijk is gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van belang in jouw keuze. Maar ook andere factoren spelen een rol.  Een printer voor individueel gebruik is niet praktisch voor gebruik door veel werknemers op een kantoor. Bedenk daarom goed waarvoor je de printer wilt gebruiken voordat je de aankoop voltooid. Heb je de printer nodig voor grote aantallen labels of etiketten op een kantoor? Dan vervang je de simpele printer door een uitgebreidere industriële variant. De industriële variant kost veel meer en verschilt in printsnelheid en resolutie.